Potatischips tillverkad i Finland

Hipp hipp, hurra! Länge leve finländskt arbete och finsk potatis.

Vi är mycket stolta över att Taffel och Herrgårds potatischips har tilldelats Nyckelflaggan-märket våren 2020. Hedersbetygelsen känner du igen på Nyckelflaggan-märket som läggs till på Taffel och Herrgårds potatischipspåsarna. De första potatischipspåsarna med Nyckelflaggan finns på butikshyllorna redan under hösten 2020.

Nyckelflaggan har tilldelats hela urvalet av Taffel och Herrgårds potatischips, med undantag av Taffel Crispy Gold potatischips, som tillverkas i Lettland.

Nyckelflaggan är ett kollektivmärke som beviljas av Förbundet för Finländskt Arbete r.f. och berättar om finländskt arbete och hjälper dig att välja ett finländskt alternativ. Märket indikerar att produkten eller tjänsten är producerad i Finland.

Den största andelen Taffel potatischips tillverkas i vår egen fabrik på Åland i Haraldsby kommun. Potatisodling har långa anor på Åland och potatisen odlas fortfarande idag med respekt för traditioner. Fabriken i Haraldsby inledde sin verksamhet redan 1969 och de första potatischipsen kom ut på marknaden 1970.

Läs mer om vårt ansvart

FINSK POTATIS & YRKESKUNSKAP

En orsak till Taffel potatischipsens erkända läckerhet är det mångåriga och nära samarbetet med lokala potatisodlare.

Sorteringsuide

Låt snacksen smaka och avsluta med rätt sortering! Kolla här praktiska tips för rätt sortering av tomma Taffel-påsar! Sortera som en riktig chipsmästare.