Taffel_otsikkokuvat_FAQ

Frågor och svar

Allmänt

Om produkten eller förpackningen är felaktig är det bäst att kontakta oss med feedback-formuläret www.orkla.fi/kuluttajapalvelu. Med formuläret kan du skicka en bild av produkten eller förpackningen, eventuellt ber vi dig skicka produkten eller förpackningen till oss för ytterligare undersökning. Därför är det viktigt att spara produkten i minst två veckor (med undantag av produkter som lätt blir oätliga).

Bäst före-datumet betyder att produkten rätt förvarad åtminstone till denna dag behåller sina typiska egenskaper. Produkten kan säljas och användas efter datumet. Produktens användbarhet kan testas och bedömas genom att dofta och smaka. Sista förbrukningsdag bör anges endast för livsmedel som mikrobiologiskt lätt blir oätliga. Produkten får inte säljas eller användas efter sista förbrukningsdag.

Krispigheten, den goda smaken och den långa hållbarheten hos våra potatischips säkerställer vi genom en lufttät förpackning och högkvalitativt förpackningsmaterial. Då påsen öppnas kommer potatischipsen i kontakt med luft, så därför är chipsen avsedda att avnjutas omedelbart efter öppnandet när de är som godast

Chipspåsarna måste innehålla en del luft så att potatischipsen hålls hela under transporten från Åland till olika delar av Finland. Luftens funktion är därför att skydda potatischipsen i påsen.

Sortering av Förpackningar

Taffels chipspåsar är gjorda av plast och har vanligtvis också en tunn metallhinna som skyddar produkten t.ex. från ljus och luft. Tomma påsar kan antingen sorteras i avfallshantering för plastförpackningar eller bland energiavfall ifall plastinsamling inte finns tillgängligt. Däremot är potatischipspåsarna i produktfamiljen Herrgårds tillverkade av oblekt papper och kan sorteras i kartonginsamling.

Läs mer om sortering.

Specialdieter

Du kan söka produkter som passar särskilda specialdieter antingen med sökord eller genom att välja en specifik allergen eller egenskap bland alternativen.

Vårt Ansvar

Roligt att du frågade om detta! På Taffel gör vi mycket för att utveckla och upprätthålla en ansvarsfull verksamhet. Kolla in sidan Vårt ansvar för mer information och exempel.

Information om detta hittas på Orkla Finlands nätsidor.