Tvättvattnet tar
en ny runda

Taffel-fabriken ligger i skärgården omgiven av havet. I havsmiljön blir man verkligen medveten om hur viktigt det är att beakta miljön. Taffel återvinner utöver energi även vatten och fabriken har ett eget vattenreningsverk.

August 19, 2020

pesuvesi
 

Alla är överens om att det perfekta potatischipset har rätt storlek och form och att det framförallt är krispigt. Allt detta ställer också höga krav på potatisen. Mycket vatten behövs för rengöring av potatisen eftersom sköljningen avlägsnar stärkelse från potatisytan som gör chipsen spröda och
krispiga.

Taffel-fabriken har förutom biogasanläggningen även ett eget vattenreningsverk. Genom att rengöra vattnet som redan en gång använts kan det användas ännu en gång till att tvätta oskalad potatis. Cirka 10-15 procent av det vatten som fabriken använder kan återanvändas.